pegas, güvenlik logo, güvenlik firma logo
Alarm Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Alarm Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

alarm sistemi, alarm, güvenlik ekipmanları, güvenlik sistemleri,

Alarm sistemleri alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve nasıl güvenlik ekipmanlarına sahip olmanız gerektiğini anlatacağım.

Türkiye'de her 6 dakkada bir evlere, işyerlerine vb. hırsız giriyor. İstanbul’da toplamda bin anne ve baba evdeki çalışanlarını kamera ve güvenlik sistemleri ile takip ediyor.

Ülkemizde böyle bir durum varken biz kendimizi nasıl koruyacağız, eve alarm sistemi nasıl takılır, evimi nasıl hırsızlardan koruyacağım gibi duyar gibiyim.
Şimdi, yeni yapılan yerleşim yerlerinde sitelerde gezen güvenlik ekiplerini rastlayabilirsiniz, ama ne kadar sitelerin önünde olsada kapınızda bulunan güvenlik ekipleri sadece geleni gideni kontrol eder, evinizin içini kontrol edemez, evinizden haberiniz olmaz, şimdi bu güvenlik ekiplerine boşunamı aidat ödüyorum dediğinizi duyar gibiyim. Hayır, illaki onlarda olacak sitede oluşacak fiziki rahatsızlıkları engellemek için.

Ama şimdi biz evinizin içine girelim, güvenlik ekipmanları arasında en çok tercih edilen ev alarm sistemlerini konuşalım,
ev alarm sistemleri kablolu alarm sistemi ve kablosuz alarm sistemi olarak ikiye ayrılır,
Şu notu'da hemen vereyim, alarm sistemine hırsız girdikden sonra değil önce takmanız da fayda var,
Hırsızın evinizden birşey çalmış olmasına gerek yok, hırsızın eşiniz ve çocuklarınız üzerindeki etkileri çok uzun süreler sonra geçmekte, hatta çocuklarınız için bu durumlar bilinç altına yerleşiyor, evdeki her tıkırtıdan rahatsızlık duyarlar.

Evet şuan evimize güvenlik ekipmanlarından alarm sistemi bakıyoruz, ne yapmayalıyım diye düşünüyorsunuz,
Öncelikle alarm sistemi alırken lokal alarm sistemlerinden kesinlike uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
Lokal alarm sistemi ne demek diyeceksiniz, lokal alarm sistemi sadece evinize bir hırsızlık girişimi olacağı zaman alarm sisteminin size otomatik olarak arama yapması yada kısa msj yollamasıdır, herhangi bir alarm izleme merkezine bağlı değildir,

Evet şimdi 2. alarm sistemine geçiyoruz, şuan hırsızların en çok ürktüğü ve sizin güvenliğinizin en üst düzeyde olduğu alarm sistemi,
Alarm sistemi alırkende aldığınız alarm sisteminin bir alarm izleme merkezine bağlanıp bağlanmadığını sorun, Alarm izleme merkezi ne işe yarar?

Alarm izleme merkezi, mesela evinize bir girişim oldu, alarm sirenleri çalar, alarm izleme merkezi 3-4 saniye içinde direkt olarak sizi arar gerçek bir arama, karşınızdaki görevli sizden teyit ister,çünkü siz şifreyi yanlış girmiş olabilirsiniz, Sizi polise gönderelim mi diye sorar, siz evet dedikden sonra en yakın polis merkezi aranır ve olay yerine müdahale edilmesi sağlanır,
Polise günde binlerce ihbar gitmekte fakat hangisinin gerçek ihbar olduğu bilinmez fakat, alarm izleme merkezlerinin ihbarları teyitli olduğu için polis merkezleri bu ihbarlara öncelik verir ve hırsızlık bölgesine doğru müdahale başlar,

Alarm izleme merkezinin bir diğer özelliği, evinizde acil sağlık durumlarında tek tuşla kapınıza ambulans göndermesi hatta evinize duman dedektörleri takıldığında itfahiye çağrılır,
Mesela evdesiniz ve kapınızın arkasından gelen bir takım sesler duydunuz, şifre panelinizin üzerindeki polis düğmesine bastığınız anda, izleme merkezi sizin zor durumunda olduğunuzu bildiği için yine polisi kapınıza göndermektedir.

Bu hizmetlerin içinde ayrıca gaz dedektörleri ve su baskını dedektörleri eklenip, gaz sızması ve su baskınlarınıda önleyebilmekde.

Evet şimdi karar sizin. En azından evinize güvenlik ekipmanları arasında popüler bir yere sahip olan alarm sistemlerinden almalısınız.
Kamera Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kamera Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

kamera, digital camera, gizli kamera, kamera sistemleri, cam systems

Öncelikle kamera sistemini satın alacağınız güvenlik ekipmanları mağazası  çok önemli sonuçta elektronik cihazlar her zaman için servis ihtiyacı duyabilecek ürünlerdir o yüzden referansı güçlü bir şirket ile görüşün önce çalışacağınız şirketi seçin unutmayın ki iyi şirketler iyi ürün kullandıkları için iyi olmuşlardır. Markası dünyaca duyulmuş ürünler gerçekten iyidir fakat finansal olarak bütçenizi aşabilir bu durumda Uzakdoğu ürünleri sizin için bir çözüm olabilir fakat mutlaka iyi bir firmadan aldığınızdan emin olunuz.

DVR Cihazdaki FPS Sayısı:
Kurduracağınız CCTV Sistem eğer bir DVR cihaz ile yapılacak ise; DVR Cihazınızın kaç FPS (Frame Per Second) izleme / kayıt özelliğine sahip olduğu eğer belirtilmemiş ise , satıcınıza sorunuz. Taktıracağınız kamera adedi başına 25 FPS den az değerleri olan DVR cihazlar görüntüyü akıcı bir şekilde işleyemez/izletemezler. Gerçek zamanlı izleme ve kayıt için alacağınız DVR cihazın FPS değerinin en az Kamera sayısı x 25 olması gerekmektedir.

CMOS ve CCD Kameralar:
Günümüzde güvenlik kameraları iki farklı çip ile üretilmektedirler. Genellikle ucuz ve ışık hassasiyeti düşük kameralarda CMOS (Complimentary Metal Oxide Semiconductor) teknolojisi kullanılmıştır. CCD (Charge Coupled Device)Teknolojisi ile üretilmiş cihazlarda yüksek kalite , düşük gürültü içeren kayıtlar alınabilir. Aynı zamanda CCD Sensorler daha uzun süreli kullanım için tasarlanmışlardır ve daha yüksek çözünürlükte kayıtlar almanızı sağlayacak teknolojiye sahiptirler.

CCD Sensor Büyüklüğü (1/4" , 1/3" ,...)
Sensor ne kadar büyükse , aynı lens ile kameradan elde edeceğiniz kayıtta o kadar geniş ve daha yüksek çözünürlüktedir. Dolayısı ile 1/3" CCD Sensore sahip kameralar ile daha geniş bir alanı daha yüksek çözünürülükte kayıt altına alabilirsiniz. (1/3>1/4)

Kameralardaki TV Lines sayısı:
Bu sayının yüksek olması , kameradan alınan kayıtta ki çözünürlük ve keskinliğin daha iyi kalitede olmasını sağlar. Standart çözünürlükteki bir kameranın TVL sayısı 350-380 arasında olurken cihazdaki bu sayının 400 ve üzerine çıkması genellikle iyi çözünürlüğe sahip kamera olarak nitelendirlmesini sağlar. 500 ve üzerinde TVL sayısına sahip kameralar yüksek çözünürlükte kameralar olarak adalandırılırlar.

Renkli - Siyah/Beyaz Kameralar:
Eğer ışıksız ortamda görüntü alabilmek için özel olarak üretilmemiş ise (Day/Night Kameralar) , standart bir Renkli Kamera , bir Siyah/Beyaz kameraya nazaran daha çok ışık ihtiyacı duyacaktır. Siyah/Beyaz Kameralar ışığı az ortamlarda renkli kameralara oranla daha iyi sonuçlar verir. Tabi ışık ihtiyacı olmayan ortamlarda renkli kameralardan alınan kayıtlar siyah/beyaz kameralardan alınankayıtlara nazaran daha keskin ve kaliteli olacaktır.

Sabit - Auto Iris Lens Seçimi:
Satın alacağınız CCTV Sisteminde , montajı yapılacak kameraların bulunduğu bölgelerdeki ışık yoğunluğunun gün içerisinde çok farklılıklar göstermesi durumunda (örn. Sabahları güneş ışığını karşıdan alan kameralar veya akşamları aydınlatmalardan gelen ışıklardan direkt olarak etkilenecek kameralar) Auto-Iris lens kullanılması gerekir. Kameralarda kullanılacak lenslerin bu özelliklere sahip olmaması durumunda , izlenen bölgelerdeki ışık değişimlerinde izleme yapılmasının zorlaşması , ışığın lense direkt olarak gelmesi durumunda görüntünün tamamen kaybolması gibi problemlerin söz konusu olabileceğini unutmayınız.
Parmak İzi Sistemleri

Parmak İzi Sistemleri

Parmak izi sistеmlеri diyе bililеn parmak uç biyomеtrisinin incеlеnmеsi işlеmi biyomеtrik sistеmlеrin bir alanıdır. Güvenlik ekipmanları arasında en çok kullanılan bir alet olan parmak izi tarayıcı; Parmak izi tanımayaya dahil olarak, rеtina algılama, yüz algılama, damar tanıma gibi farklı biyomеtrik güvеnlik sistеmlеri Türkiye`de vе diğer ülkeler tarafından kullanılmaktadır. Bu güvenlik ekipmanları içindе bеlkidе еn fazla bililеn biyomеtrik sistеm parmak izi algılama ve tanımlama sistеmidir. Parmak izi okuyucuları (reader) Türkiye`de baya geniş bir kullanım alanında yer sahibidirlеr.

parmak izi, parmak izi okuyucu, parmak kuyucu, parmak izi kilit,


Bugün еn fazla bilinеn biyomеtrik sistеm, parmak izi algılama ve tanımlama sistemidir vе bunu okuyan cihaza isе parmak izi okuyucu (reader) dеnilmеktеdir. Günümüzde etrefımızda bulunan küçük çaplı yada  büyük çaplı işyеrlеrindе parmak izi algılama ve tanımlama sistemi kullanılmaktadır, еvlеrimizin kapısında parmak izi algılama ve tanımlama kullanılmaktadır, kasaların açılmasında parmak izi algılama ve tanımlama sistemi kullanılmaktadır, bеlli odalara giriş vе çıkışta parmak izi algılama ve tanımlama sistemi kullanılmaktadır vеya daha farklı birçok alanda parmak algılama ve tanımlama sistеmlеrini görmеktеyiz.


Fiyatlarının günümüzdе insanların finansal bütçesini sarsmayacak düzeye gеlmеsi bu sistеmin kullanım alanının gеnişlеmеsini sağlamıştır. Artık nеrеdеysе bütün işyеrlеri pеrsonеllеrini parmak izi algılama ve tanımlama sistеmlеri ilе PDKS (Pеrsonеl dеvam kontol sistеmi) ilе pеrsonеl takibini gеrçеklеştirmеktеdir. İştе işyеrlеrimizdеn başlamak üzеrе cihazlar bugün hayatımızın hеr alanına girmiş durumdadır. Yinе son senelerde kartlı gеçiş sistеmi okuyucularının yеrini parmak izi algılama ve tanımlama sistеmlеri veya başka biyomеtrik sistеmlеr almış durumdadır. Bunun еn önemli nеdеninin kartlı sistеmlеrdе kullanılan proximity vе mifarе kartların kaybolması, çalınması vеya unutulması durumunda oluşacak güvеnlik açıklarının önünе gеçilmеk istenmesidir.


şifreli kapı, parmak izi ile çalışan kilit,

Yinе son senelerde kullanılan parmak izi algılama ve tanımlama cihazları son dеrеcе ileri teknolojiye ulaşmış durumda vе yüksеk doğruluk ilе seri bir şеkildе karar vеrеbilmе yеtisine sahip konuma gеlmişlеrdir. Maalеsеf pеk çok еlеktronik güvеnlik sistеmindе olduğu gibi parmak izi algılama ve tanımlama sistеmlеrindе dе kalitеsi çok düşük vе markası bilinmeyen uzakdoğu parmak izi algılama ve tanımlama sistеmlеri satışa sunulmaktadır. Fiyatları çok cüzi bir miktarda olduğu için ilk еtapta çok tеrcih еdilеn bu sistеmlеr ilеrlеyеn vakitlerde içindеn çıkılmaz sorunlara nеdеn olabilmеktеdir. Bundan dolayı parmak izi algılama ve tanımlama cihazı satın alırkеn fiyatı ilk öncelik olarak görmemelisiniz vе mutlaka satın alacağınız ürünün kalitеsini ciddi manada sorgulamalısınız.


Günümüzdе kullanılmakta olan çoğu parmak izi algılama ve tanımlama cihazı yalnız başına (standalonе) yada hеrhangi bir bilgisayara bağlı olarak çalışabilmеktеdir. Bu tеrcih gеnеlliklе parmak izi sistеminin kullanım nedenine bağlı olarak dеğişеbilmеktеdir. Yinе son senelerde satılan parmak izi algılama ve tanımlama cihazları еlеktrikli kilit, manyеtik kilit, turnikе sistеmi gibi gеçiş kontrol sistеmi еkipmanları ile entegre edilip kontrol еdеbilmеktеdir. Bilindiği gibi hiç bir insanın parmak izi diğеr bir insanın parmak iziyle aynı değildir, birbirlerinde tamamen farklıdır. Bu realite korunduğu müddetçe parmak izi algılama ve tanımlama sistеmlеri gеlişmеyе vе önümüzdеki dönеmlеrdе daha fazla kullanım alnına yayılmaya başlayacaktır. Pegas Grup parmak izi sistemleri konusunda Türkiye'de tek güvenlik firmasıdır.
Xray Cihazları Ve Kapı Tipi Metal Dedektörleri

Xray Cihazları Ve Kapı Tipi Metal Dedektörleri

Kapı Tipi Metal Dedektörleri,xray,güvenlik ekipmanları,x-ray

Son zamanlarda güvenlik ihtiyacının artmasına paralel olarak güvenlik ekipmanları ve çok farklı güvenlik sistemleri kullanılmaya başlanmıştır. İşte bu güvenlik sistemlerinden iki tanesi xray cihazları ve kapı tipi metal dedektörleridir. Birkaç sene öncesine kadar yüksek maliyetleri nedeni ile yalnızca hava alanları, askeri tesisler gibi yüksek güvenlik gerektiren ortamlarda yer ala xray cihazları ve kapı tipi metal dedektörleri şu anda ise alışveriş merkezleri, hastahaneler, özel ve tüzel alanlar, iş merkezleri gibi pek çok mekanda kullanılmaya başlanmıştır.


Artık pek çok ortamda karşılaştığımız bu güvenlik ekipmanları hakkında kısada olsa sizlere bilgilendirme yapmak istiyorum. Her iki cihaz temelde güvenlik amacı ile kurdurulmaktadır . Yaptıkları görev ve amaç itibari ile birbirine benzese de teknik bakımdan birbirinden tamamen farklı olarak dizayn edilmiş ve birbirinden farklı iki cihazdır.


güvenlik ekipmanları,xray, xray cihazı, cezaevindeki cihaz, iksray,

Xray Cihazları: Xray cihazlarının adı, adı üstünde x ışınından gelmektedir. Xray cihazlar aslında sağlığımıza zararlı x ışını ile çalışmaktadır. Ama xray cihazları günümüzde sağlığa zararlı olan x ışınının cihaz dışına taşmaması için gerekli önlemlerin alınmış olması ile güvenli bir biçimde kullanılmaktadır. Bu cihazlara bagaj kontrol cihazlarıda denilmektedir. Nedeni ise xray cihazlarının görevinin el bagajlarının içinin açılmadan kontrol edilmesi işlemini yerine getiriyor olmasından kaynaklanmaktadır. 


Xray cihazları temelde bir x ışını üreticisi ünite ve bunun koruyucu ekipmanları ile bir konveyörden oluşmaktadır. Konveyöre konulan el bagajları konveyör sayesinde xray cihazının içine çekilmektedir. Cihazın içinde x ışınına maruz kalan bu bagajların içi cihazın yanında bulunan bir monitör vasıtası ile ilgili güvenlik görevlisi tarafından incelenmektedir. Bu sayede bagajların açılma zorunluluğu olmadan metal olan kesici ve yaralayıcı silahlar, patlayıcı maddeler rahatlıkla tespit edilebilmektedir.


metal dedektör,hassas kapı,dedektörlü kapı, öten kapı,silah güvenlik,güvenlik malzemeleri, güvenlik ekipmanları

Kapı Tipi Metal Dedektörleri: Kapı tipi metal dedektörler adını bir geçiş kapısına benzemesinden dolayı almıştır. Yukarıda anlattığımız üzere bagajlar xray cihazından geçirilmekte ve çeşitli patlayıcı ve yaralayıcı silahlar tespit edilebilmektedir. Ancak xray cihazının zararlı ışınlarından dolayı insanların xray cihazından geçirilmesi mümkün değildir. Bu durumda insanların üzerindeki metal eşya yani bıçak, tabanca gibi silahların nasıl tespit edileceği hususu ortaya çıkmıştır. İşte insanların içinden geçirilerek üzerlerinde bulunan tabanca ve bıçak gibi malzemelerin tespit edilebilmesi için kapı tipi metal dedektörleri geliştirilmiştir.


Kapı tipi metal dedektörleri sağlık için zararlı olan ışınlar yaymazlar. Xray cihazında olduğu gibi zararlı etkileri bulunan bir cihaz değildirler. Çalışmasının temelinde cihazın içinde bulunan yüksek güçlü bobinlerden bir akım geçirilir ve bu akım dolayısı ile cihazın içinde güçlü bir elektriksel manyetik alan oluşturulur. Bu sayede cihazın içinden geçirilen belli büyüklükteki metallerin algılanması sağlanmış olmaktadır. Kapı tipi metal dedektörler ile çeşitli hassasiyet ayarları yapılarak hangi büyüklükteki metallerin algılanması isteniyorsa ona göre çeşitli ayarlamalar yapılmaktadır.