pegas, güvenlik logo, güvenlik firma logo

Xray Cihazları Ve Kapı Tipi Metal Dedektörleri

Yazar: PEGAS GRUP Tarih: 23:41 Kategori: , , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap
Kapı Tipi Metal Dedektörleri,xray,güvenlik ekipmanları,x-ray

Son zamanlarda güvenlik ihtiyacının artmasına paralel olarak güvenlik ekipmanları ve çok farklı güvenlik sistemleri kullanılmaya başlanmıştır. İşte bu güvenlik sistemlerinden iki tanesi xray cihazları ve kapı tipi metal dedektörleridir. Birkaç sene öncesine kadar yüksek maliyetleri nedeni ile yalnızca hava alanları, askeri tesisler gibi yüksek güvenlik gerektiren ortamlarda yer ala xray cihazları ve kapı tipi metal dedektörleri şu anda ise alışveriş merkezleri, hastahaneler, özel ve tüzel alanlar, iş merkezleri gibi pek çok mekanda kullanılmaya başlanmıştır.


Artık pek çok ortamda karşılaştığımız bu güvenlik ekipmanları hakkında kısada olsa sizlere bilgilendirme yapmak istiyorum. Her iki cihaz temelde güvenlik amacı ile kurdurulmaktadır . Yaptıkları görev ve amaç itibari ile birbirine benzese de teknik bakımdan birbirinden tamamen farklı olarak dizayn edilmiş ve birbirinden farklı iki cihazdır.


güvenlik ekipmanları,xray, xray cihazı, cezaevindeki cihaz, iksray,

Xray Cihazları: Xray cihazlarının adı, adı üstünde x ışınından gelmektedir. Xray cihazlar aslında sağlığımıza zararlı x ışını ile çalışmaktadır. Ama xray cihazları günümüzde sağlığa zararlı olan x ışınının cihaz dışına taşmaması için gerekli önlemlerin alınmış olması ile güvenli bir biçimde kullanılmaktadır. Bu cihazlara bagaj kontrol cihazlarıda denilmektedir. Nedeni ise xray cihazlarının görevinin el bagajlarının içinin açılmadan kontrol edilmesi işlemini yerine getiriyor olmasından kaynaklanmaktadır. 


Xray cihazları temelde bir x ışını üreticisi ünite ve bunun koruyucu ekipmanları ile bir konveyörden oluşmaktadır. Konveyöre konulan el bagajları konveyör sayesinde xray cihazının içine çekilmektedir. Cihazın içinde x ışınına maruz kalan bu bagajların içi cihazın yanında bulunan bir monitör vasıtası ile ilgili güvenlik görevlisi tarafından incelenmektedir. Bu sayede bagajların açılma zorunluluğu olmadan metal olan kesici ve yaralayıcı silahlar, patlayıcı maddeler rahatlıkla tespit edilebilmektedir.


metal dedektör,hassas kapı,dedektörlü kapı, öten kapı,silah güvenlik,güvenlik malzemeleri, güvenlik ekipmanları

Kapı Tipi Metal Dedektörleri: Kapı tipi metal dedektörler adını bir geçiş kapısına benzemesinden dolayı almıştır. Yukarıda anlattığımız üzere bagajlar xray cihazından geçirilmekte ve çeşitli patlayıcı ve yaralayıcı silahlar tespit edilebilmektedir. Ancak xray cihazının zararlı ışınlarından dolayı insanların xray cihazından geçirilmesi mümkün değildir. Bu durumda insanların üzerindeki metal eşya yani bıçak, tabanca gibi silahların nasıl tespit edileceği hususu ortaya çıkmıştır. İşte insanların içinden geçirilerek üzerlerinde bulunan tabanca ve bıçak gibi malzemelerin tespit edilebilmesi için kapı tipi metal dedektörleri geliştirilmiştir.


Kapı tipi metal dedektörleri sağlık için zararlı olan ışınlar yaymazlar. Xray cihazında olduğu gibi zararlı etkileri bulunan bir cihaz değildirler. Çalışmasının temelinde cihazın içinde bulunan yüksek güçlü bobinlerden bir akım geçirilir ve bu akım dolayısı ile cihazın içinde güçlü bir elektriksel manyetik alan oluşturulur. Bu sayede cihazın içinden geçirilen belli büyüklükteki metallerin algılanması sağlanmış olmaktadır. Kapı tipi metal dedektörler ile çeşitli hassasiyet ayarları yapılarak hangi büyüklükteki metallerin algılanması isteniyorsa ona göre çeşitli ayarlamalar yapılmaktadır.
Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder